Valentínske menu
Február je mesiacom lásky a Valentín je dňom, ktorý si každý z nás chce vychutnať so svojim najbližším. Ak hľadáte zážitok v podobe skvelého jedla od šéfkuchára Tomáša Bakalu, v krásnych priestoroch mundo, s hudobným programom v podobe živého klavírneho vystúpenia Ján Ančic...tak ste našli presne to, čo ste hľadali.
Naše Valentínske menu je vyskladané z jedinečnej kombinácie chutí, ktorú pre Vás vytvoril náš šéfkuchár Tomáš Bakala. Menu zahŕňa predjedlo, polievku, hlavné jedlo, aj dezert. Nebude chýbať aperitív.
Valentínske menu
Aperitív
predstavuje jedinečný drink vytvorený priamo pre túto príležitosť. Jeho názov je FLAN DORA a poslúži ako jemný a zároveň extravagantný začiatok valentínskeho večera. Základom tohto drinku je gin TOISON RUBY RED. Pripravíme vám ho aj v nealko verzii z nového TOISON 0,0%.
Predjedlo
Tortellini s ricottou. Pod týmto názvom nehľadajte cestovinu, na stole vás čaká predjedlo balené do tvaru tejto známej cestoviny.
Vo vnútri je bylinková ricotta s citrónovou kôrou. Bylinkový crumble z bieleho pečiva a petržlenovej vňaťky, posypaný balzamikovým kaviárom. K tomu čerstvá a chrumkavá mundo žemlička s lanovými semiačkami.
Predjedlo je podávané na spoločnom podnose, takže sa servíruje na stred stola.
Dezert
Medová tortička.Medové cestíčko s karamelovým krémom – tekutý karamel s čerstvými malinami, ktorý je vo vnútri ako prekvapenie. Je jemný a roztekavý a celému dezertu dodáva lahodnosť a jemnosť.
Vychutnajte si tento večer plný lásky v dokonalej spoločnosti so živou hudbou. Pripravili sme pre Vás klavírno-spevácky koncert, ktorého doprovodom bude gitarová hudba.
Cena Valentínskeho menu s koncertom je 79€/2 osoby.
Rezervácie telefonicky 0918 078 937.
Tešíme sa na Vás, tím mundo.
Polievka
Topinamburové Velouté
Názov pochádza z francúzskeho slova jemný/hladký krém z korenia topinamburu, ktorý je doplnený hľuzovkovou penou. Polievočka je vyšľahaná z mliečnej peny s hľuzovkovým olejom a doplnená je chrumkavým chipsom.
Hlavné jedlo
Hlavné jedlo je na výber s hovädzím mäsom alebo s filetom z čerstvej rybky Halibut
.
Medailónik z hovädzieho Flanku
Z hovädzieho flanku je pripravená rolka, ktorá je plnená pínoiovým pestom s parmezánom a bazalkou. K tomu zemiaky, šľahané s kravským syrom – kaša je hladučká a ťahavá, dochutená s troškou cesnaku.
Omáčka je z výpeku z hovädzích kostí, zjemnená portským vínom a dochutená bazalkovým olejom.
Filet čerstvej rybky „Halibut“
Jedna zo známych placatých rýb, známa svojím životom na morskom dne. Vyrezaná filetka opečená na prepustenom masle. Ako príloha biele rizotto – v krémovom prevedení s parmezánom a bielym vínom. Morský šalát z wakame rias, doplnený mladými bylinkami.