
Valentínske menu

Február je mesiacom lásky a Valentín je dňom, ktorý si každý z nás chce vychutnať so svojim najbližším. Ak hľadáte zážitok v podobe skvelého jedla od šéfkuchára Tomáša Bakalu, v krásnych priestoroch mundo, s hudobným programom v podobe živého klavírno-speváckeho vystúpenia JANA A JA & gitarový sprievod...tak ste našli presne to, čo ste hľadali.
Naše Valentínske menu je vyskladané z jedinečnej kombinácie chutí, ktorú pre Vás vytvoril náš šéfkuchár Tomáš Bakala. Menu zahŕňa predjedlo, polievku, hlavné jedlo, aj dezert. Drink pre Vás pripraví náš barman Martin Zábojník.
Valentínske menu
Aperitív
predstavuje jedinečný drink, ktorý pre túto príležitosť vytvoril náš barman Martin. Jeho názov je FLIRTY ALMOND a už z názvu je cítiť jeho zvodnú sladkosť. Základom tohto drinku je gin Toison.
Predjedlo
láka nie len svojím servisom, ale hlavne dokonalou chuťou lokálnych ingrediencií, dochutených vycibreným štýlom nášho šéfkuchára Tomáša. Foie gras Créme brullé s chrumkavým a voňavým mundo pečivkom.
Krém z pečenej cvikle a syrová kroketka ako špecialita našej kuchyne. Výrazná nie len svojou farebnosťou, ale aj chuťou. Ideálna príprava na hlavné jedlo.


Hlavné jedlo máme v dvoch verziách. Vo verzií steaku so sladkými zemiačikmi a druhé hlavné jedlo je tuniak žltoplutvý.
Zaúdený Rump steak
hovädzie mäsko zo zadnej časti kravy, vyznačuje sa jemnosťou. Zvýraznenie chuti dodalo naše zaudenie na studenom dyme. Pôvod nášho mäska je z Argentíny. Steak je podávaný formou medium. Ako príloha budú podávané batátové zemiačiky vyšľahané do hladka, jemne ochutené škoricou a dokonalosť prinesú divé brusnice na červenom víne s rozmarínom.
Tuniak žltoplutvý
radí sa medzi rybie mäsko najvyššej kvality, je obalený vo farebnom sezame, ktorý ho dochucuje. Ako príloha k tuniaku sú morské riasy, ktorých chuť sa vyníma v kokosovej omáčke so zeleným kari, dochutenej citrónovou trávou. Crispy noodles – ryžové rezance, ktoré sú jemne opražené a tak majú nadýchanú a chrumkavú chuť. Tuniak je pripravený formou rare, v ktorej má ideálnu chuť.
Dezert
Listové cesto plnené krémom z čokolády a tučnej smotany, doplnený sekanými, opečenými lieskovcami.
Vychutnajte si tento večer plný lásky v dokonalej spoločnosti so živou hudbou. Pripravili sme pre Vás klavírno-spevácky koncert, ktorého doprovodom bude gitarová hudba.
Cena Valentínskeho menu s koncertom je 49€/osoba.
Rezervácie telefonicky 0918 078 937.
Tešíme sa na Vás, tím mundo.
