top of page
jesenna tekvicova polievka.jpg

Jesenný špeciál

Kačacie hody v štýle MUNDO

Naše jesenné menu je vyskladané podľa aktuálne dostupných, lokálnych surovín, ktoré sú špecifické pre toto obdobie. Tekvica, kačka, výrazné koreniny a vôňa, ktorá si Vás získa.

Čo si pre Vás pripravil náš šéfkuchár Tomáš Bakala?

jesenne menu3.jpg

PREDJEDLO – KAČACIE PATÉ NA MUNDO CHLEBÍKU

Naše kačacie paté sa pripravuje z restovaných kačacích pečienok na šalotke s bylinkami. Pečienky sú zastreknuté kvalitnou brandy a po zredukovaní sú prepasírované priamo do misiek, v ktorých sú podávané.

 

Po zachladení sú ešte zaliate kačacou masťou, ktorá dodáva celému paté jemnosť. Dokonalosť tomuto predjedlu dodáva kus slivky pripravenej na grile, ktorá je jemne skaramelizovaná a preliata medom.

POLIEVKA – TEKVICOVÁ HOKAIDO

Naša hokaido tekvicová polievka je veľmi obľúbená pre jej jedinečnú chuť. Tekvicu pripravujeme najskôr pečením v bylinkovom zábale s muškátovým orieškom. Následne po vychladnutí ju prepasírujeme a pyré pridávame do základu k cibuľke a zázvoru. Celé to zalejeme vývarom.

Po dovarení sa už len polievočka zjemní čerstvým masielkom, pridajú sa koreniny na zvýraznenie chuti a naša hokaido je pripravená na servírovanie.

jesenne menu6.jpg
jesenne menu9.jpg

HLAVNÉ JEDLO – SHARE PLATE
– KAČACIA POLOVICA

Naše pečené kačacie má maďarský pôvod. Pripravujeme ho konferovaním vo vlastnej masti. Pridávame rozmarín, červenú kapustu pripravenú na karameli s jemnou chuťou červeného vína.

K tomu už klasicky podávame mastenú, zemiakovú lokšu a opekaný zemiakový knedlíček.

ŠISKY S TRHANÝM MÄSOM

Šišky boli pre nás novou skúsenosťou, kde sme sa nechali inšpirovať neodolateľnou vôňou čerstvo vyprážaného chrumkavého cesta.

 

Ďalej sa však pokračovalo v jesennom tóne a namiesto cukru sme pridali kapustu a kačacie mäsko, ktoré neuveriteľne k cestu sedí. Dokonalosť tomuto jedlu dodáva kyslá smotana a chrumkavý fenikel.

jesenne menu17.jpg
jesenne menu24.jpg

JELENIE TACOS

Jelenie tacos je pre nás skvelá nová kombinácia chutí. Mleté jelenie stehno grilujeme priamo s plackou, necháme na ňom rozpustiť údený syr, ktorý prejde celou štruktúrou a dodá nezmeniteľnú chuť.

 

Prelejeme barbecue omáčkou zo sušených sliviek  a na záver pridáme zeleninu, ktorá zanechá tacos stále svieže.

TEKVICOVÝ KRÉMEŠ

Krémeš bola pre nás taká hra na istotu. Všetci ho milujeme a preto sa ocitol aj v našej jesennej ponuke. Je však iný, špeciálny – jesenný.

 

Je  taký skvelý, že ho stačilo doplniť len jemnou chuťou pečenej tekvice  primiešanej do krému. Je rozhodne skvelou bodkou na záver nášho špeciálu.

jesenne menu11.jpg

Tešíme sa na Vás u nás v munde.

bottom of page