
Jesenný špeciál
Kačacie hody v štýle MUNDO
Naše jesenné menu je vyskladané podľa aktuálne dostupných, lokálnych surovín, ktoré sú špecifické pre toto obdobie. Tekvica, kačka, výrazné koreniny a vôňa, ktorá si Vás získa.
Čo si pre Vás pripravil náš šéfkuchár Tomáš Bakala?

PREDJEDLO – KAČACIE PATÉ NA MUNDO CHLEBÍKU
Naše kačacie paté sa pripravuje z restovaných kačacích pečienok na šalotke s bylinkami. Pečienky sú zastreknuté kvalitnou brandy a po zredukovaní sú prepasírované priamo do misiek, v ktorých sú podávané.
Po zachladení sú ešte zaliate kačacou masťou, ktorá dodáva celému paté jemnosť. Dokonalosť tomuto predjedlu dodáva kus slivky pripravenej na grile, ktorá je jemne skaramelizovaná a preliata medom.
POLIEVKA – TEKVICOVÁ HOKAIDO
Naša hokaido tekvicová polievka je veľmi obľúbená pre jej jedinečnú chuť. Tekvicu pripravujeme najskôr pečením v bylinkovom zábale s muškátovým orieškom. Následne po vychladnutí ju prepasírujeme a pyré pridávame do základu k cibuľke a zázvoru. Celé to zalejeme vývarom.
Po dovarení sa už len polievočka zjemní čerstvým masielkom, pridajú sa koreniny na zvýraznenie chuti a naša hokaido je pripravená na servírovanie.


HLAVNÉ JEDLO – SHARE PLATE
– KAČACIA POLOVICA
Naše pečené kačacie má maďarský pôvod. Pripravujeme ho konferovaním vo vlastnej masti. Pridávame rozmarín, červenú kapustu pripravenú na karameli s jemnou chuťou červeného vína.
K tomu už klasicky podávame mastenú, zemiakovú lokšu a opekaný zemiakový knedlíček.
ŠISKY S TRHANÝM MÄSOM
Šišky boli pre nás novou skúsenosťou, kde sme sa nechali inšpirovať neodolateľnou vôňou čerstvo vyprážaného chrumkavého cesta.
Ďalej sa však pokračovalo v jesennom tóne a namiesto cukru sme pridali kapustu a kačacie mäsko, ktoré neuveriteľne k cestu sedí. Dokonalosť tomuto jedlu dodáva kyslá smotana a chrumkavý fenikel.


JELENIE TACOS
Jelenie tacos je pre nás skvelá nová kombinácia chutí. Mleté jelenie stehno grilujeme priamo s plackou, necháme na ňom rozpustiť údený syr, ktorý prejde celou štruktúrou a dodá nezmeniteľnú chuť.
Prelejeme barbecue omáčkou zo sušených sliviek a na záver pridáme zeleninu, ktorá zanechá tacos stále svieže.
TEKVICOVÝ KRÉMEŠ
Krémeš bola pre nás taká hra na istotu. Všetci ho milujeme a preto sa ocitol aj v našej jesennej ponuke. Je však iný, špeciálny – jesenný.
Je taký skvelý, že ho stačilo doplniť len jemnou chuťou pečenej tekvice primiešanej do krému. Je rozhodne skvelou bodkou na záver nášho špeciálu.

Tešíme sa na Vás u nás v munde.